Jubileumconcert 50 jaar Bert Kwakkel Gitaren

1971, het jaar waarin Apenheul werd opgericht, gitarist Harry Sacksiony zijn eerste concert gaf én Bert Kwakkel zijn eerste gitaar bouwde. Voor Bert was het duidelijk, ‘Ik word gitaarbouwer!’. Nu, vijftig jaar en 560 mooie gitaren verder, is het hoog tijd om Bert in het zonnetje te zetten en deze mijlpaal te vieren met een Jubileumconcert. Bert’s gitaren gaan de hele wereld over. Daarom een online gitaarconcert, zodat iedereen, van Amerika tot Japan, mee kan genieten. Sean Shibe, Amanda Cook, Rosalind Beall en Redmond O’Toole, vier geweldige gitaristen verzorgen op zaterdag 30 oktober ieder een deel van dit unieke jubileumconcert. Als afsluiting is er een interview met Bert door Diana Belfor.

Het Jubileumconcert begint om 20 uur en vindt plaats via Zoom. Het zal live worden gestreamd via YouTube. Voor Zoom zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar (gratis). Wil je actief deelnemen aan dit concert, applaudisseren en mogelijkheid tot vragen stellen, stuur dan een mail naar bovenstaand adres.

Sean Shibe Bert Kwakkel jubileumconcert
(C) Iga Gozdowska

SEAN SHIBE is een jong, vooraanstaand, Schots gitarist. Hij benadert de traditioneel klassieke gitaar innovatief door te experimenteren met instrumenten en repertoire. Shibe inspireert componisten als James MacMillan, Daniel Kidane, Brian Bolger en Sofia Gubaidulina om nieuwe gitaarmuziek te componeren. Onlangs, september 2021, kwam zijn nieuwe cd ‘Camino’ uit met muziek van o.a. De Falla, Mompou en Satie. 

PROGRAMMA
Preludio – Frederic Mompou

Schotse luitmuziek:
– Swit Sant Nickola
– Mervell’s Sarabande
– A Scott’s Tune
– 
Canaries
– Ladie lie neer me

Amanda Cook jubileumconcert Bert Kwakkel

De Engelse gitariste AMANDA COOK werd door The Independent gekroond tot ‘Koningin van de gitaar, met een fluwelen aanslag’. Cook’s concerten worden geprezen om haar gevoelige muzikaliteit, vloeiende techniek en het vermogen om het publiek in haar wereld te trekken. Als lid van het vermaarde Vida Guitar Quartet toert ze regelmatig door de VS, Europa en China. 

PROGRAMMA
Ständchen – Franz Schubert (arr. B. Mermikides)
Alba de Tormes – Federico M. Torroba
Zafra – Federico M. Torroba
Incantation no. 6 – William Lovelady

Redmond O'Toole Bert Kwakkel jubileumconcert

REDMOND O’TOOLE is door zijn onorthodoxe speelstijl en toegewijde instelling de meest onderscheidende gitarist van Ierland. Hij bespeelt een 8-snarige Brahms-gitaar in cellopositie, waardoor O’Toole hij een andere gitaartechniek bezit. De Brahms-gitaar heeft een groter bereik in vergelijking met de 6-snarige gitaar. Er verschenen tot nu toe 3 cd’s van Redmond O’Toole.

PROGRAMMA
Sonate K213 in Dm – Domenico Scarlatti
Fugue BWV 1001 – J.S. Bach
Asturias – Isaac Albéniz
Cape Clear – Irish traditional
Alle bewerkingen door Redmond O’Toole

Gitariste Rosalind Beall

ROSALIND BEALL geboren in 1985 in Kansas City, USA. Begon op haar veertiende met gitaarspelen. Studeerde eerst gitaar én compositie aan Washington University, daarna aan Koninklijk Conservatorium Brussel bij Antigoni Goni waar zij in 2010 cum laude afstudeerde. Maakte in 2016 samen met Jisse Vink de CD “Delta”, geïnspireerd op blues- en folkmuziek. Rosalind Beall woont in Nederland.

PROGRAMMA
El Testament d’Amelia – arr. Miguel Llobet
Canço del Lladre – arr. Miguel Llobet
El Noi de la Mare – arr. Miguel Llobet
Black Water – Beall & Finch
Marieta – Francisco Tárrega
Gran Vals – Francisco Tárrega