Gitaristen Podium

Stefan Schmitz

Zondag 7-4-2013

Stefan Schmitz De Duitse gitarist Stefan Schmitz (1976) begon zijn gitaarstudie aan de 'Franz Liszt Hochschule fur Musik' in 1997. Daarna volgde hij lessen aan de 'Robert Schumann Hochschule fur Musik'. Zijn Master-diploma behaalde hij aan het conservatorium van  Maastricht onder leiding van Carlo Marchione. Hij bereikte de hoogst mogelijke score van 10 punten.

Stefan Schmitz won prijzen bij internationale concoursen in Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië en Duitsland. Naast concerten in de Benelux, trad Schmitz op in Rio de Janeiro en Japan. In 2012 verscheen zijn derde solo-cd, getiteld Eterna Saudade.

In 2008 was Stefan Schmitz voor het eerst te gast bij het Gelders Gitaristen Podium. Dit fraaie optreden sloot hij verrassend af. Samen met zijn vader, Reinhardt Schmitz (klarinet), speelde hij een jazzy toegift. Vorig jaar schitterde hij wederom, als één van de zes gitaristen in het Jubileumconcert. Zijn gitaarspel staat als een huis en is een genot voor het oor. Stefan Schmitz is een expressieve gitarist die zijn passie voor de gitaar als geen ander over weet te brengen op het publiek. 

Klik hier voor de uitvoering van Schuberts Ständchen door Stefan Schmitz.