Gitaristen Podium

Eric Vaarzon Morel

Zondag 18-11-2012

Eric Vaarzon Morel
Op 16-jarige leeftijd volgde Eric Vaarzon Morel (1961) in Frankrijk les van Paco Peña. Hierdoor geïnspireerd, vertrok hij drie jaar later naar Spanje. Met de Zwitserse groep Flamencos en Route toerde hij door Europa en met Cuadro Flamenco bespeelde Vaarzon Morel zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Zijn naam werd bekend door optredens met zijn eigen band Chanela. Hij speelt regelmatig samen met andere bekende musici als Harry Sacksioni, Stochelo Rosenberg en Eric Vloeimans. Hij trad meerdere keren op in het tv-programma De Wereld Draait Door en hij presenteerde een aflevering van Het Klokhuis over flamenco. 

Eric Vaarzon Morel verzorgde in 2006 het voorprogramma van Dianna Reeves in het Concertgebouw en kreeg daarvoor een lovende recensie in het Parool. In 2008 trad Vaarzon Morel op als solist in het Lorca-programma van de NPS met het Metropole-orkest in de Philharmonie in Haarlem. Het Concertgebouw Jazz Orchestra voerde zijn composities uit in het Concertgebouw en het Bimhuis. 

Naast zijn drukke bestaan als uitvoerend musicus is Eric Vaarzon Morel als hoofd- en bijvakdocent flamencogitaar verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Er zijn diverse cd's verschenen van deze meester-flamecogitarist.

Eric Vaarzon Morel op YouTube.