Gitaristen Podium

Jubileumconcert

Zaterdag 29-10-2011

Lees de recensie van het Jubileumconcert uit de Gelderlander

Matthew McAllister studeerde bij Allan Neave aan de Royal Scottish Academy of Music & Drama. Zijn internationale carrière kende een explosieve start. Met zijn doordachte programma's en prettige presentatie bracht hij menig concertbezoeker in vervoering. Matthew McAllister is artistiek leider van het Classical Guitar Retreat in Schotland.

Vadim Chebanov begon op 10-jarige leeftijd met gitaarspelen. In Moskou studeerde hij professor Frauchi. Hij won verscheidene concoursen in Rusland. Sindsdien geeft hij  concerten in Rusland en andere landen. TV-opnames van zijn spel worden regelmatig uitgezonden.

John Mills (1947) heeft gestudeerd bij grootheden als Andrès Segovia, John Williams en Julian Bream. In 1971 had hij zijn solo-debuut in de bekende 'Wigmore Hall' in Londen. Een jaar later volgde zijn internationale debuut. Sindsdien heeft John Mills in meer dan 25 landen opgetreden. Ook wordt hij vaak gevraagd voor het geven van masterclasses.

Stefan Schmitz (1976) studeerde met de hoogst mogelijke score (10) af bij Carlo Marchione aan het Conservatorium van Maastricht. Hij won diverse prijzen bij internationale concoursen. Stefan Schmitz gaf reeds concerten in Rio de Janeiro, Japan en Europa. Begin 2012 verschijnt zijn tweede solo-CD.

Frank Lamm studeerde bij Hein Sanderink aan het Brabants Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij o.a. Raphaëlla Smits, David Russell, Roberto Aussel en Laura Young. Naast Uitvoerend Musicus is Frank Lamm docent gitaar aan Het Kunstencentrum Waalwijk en aan het Centrum voor de Kunsten de Aleph in Drunen.

Cobie Smit begon haar gitaarstudie aan het conservatorium van haar geboortestad Rotterdam. Ze rondde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Cobie Smit beschikt over een goede en delicate techniek en gaf recitals in Europa, Scandinavië, Canada, Australië, Azië en Nieuw Zeeland.

Dit bijzondere gitaarconcert vond plaats ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van gitaarbouwer Bert Kwakkel. Speciaal voor deze gelegenheid was er een expositie met schilderijen van kunstenares Betty van Rossem.


Websites: John Mills - Matthew McAllister - Stefan SchmitzBetty van Rossem