Gitaristen Podium

Erika Waardenburg

Zondag 14-2-2010

harpiste erika waardenburg
Op 4-jarige leeftijd raakte Erika Waardenburg verliefd op de harp, dit naar aanleiding van het luisteren naar de openingstune van het radio programma “De Jeugd Vliegt Uit”, gespeeld door Rosa Spier. Nu is zij één van de meest vooraanstaande Nederlandse harpisten, met een naam die bekend is over de hele wereld.

Zij volgde haar opleiding aan de conservatoria van Utrecht en Brussel, bij Edward Witsenburg en Susanna Mildonian en studeerde daar cum laude af met de hoogste onderscheidingen: de ‘Premier Prix’ en de ‘Prix d’Exellence’. Zij won het prestigieuze ‘Internationale Gaudeamus Concours’ voor hedendaagse muziek en de ‘Vriendenkrans’ van het Concertgebouw te Amsterdam. Erika Waardenburg treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Heel bijzonder was haar optreden bij de uitvaart van Prinses Juliana (2004). Er zijn vele radio-, TV- én CD-opnamen van haar optredens gemaakt.

Erika Waardenburg is als hoofddocent harp verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en als gastdocent aan de Sibeliusacademie te Helsinki. Tevens verzorgt zij Masterclasses o.a. bij het “Mozarteum” in Salzburg en de Royal Academy of Music in London.